Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Konferencija veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske

Godišnja konferencija veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske održat će se u četvrtak i petak, 26. i 27. kolovoza 2021. godine, u hotelu Westin u Zagrebu.

Konferenciju će u četvrtak u 9 sati, 26. kolovoza 2021. godine, otvoriti predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, uz sudjelovanje posebnog gosta, bivšeg predsjednika Vlade Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Tonyja Blaira.


Potom će uslijediti obraćanje ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana, te izlaganja potpredsjednice Europske komisije i povjerenice Dubravke Šuice i članice Europskog revizorskog suda Ivane Maletić.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održat će uvodno izlaganje na radnom ručku, nakon kojeg će uslijediti panel-rasprave na kojima su predviđena, između ostalih, izlaganja potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, potpredsjednika Vlade i ministra financija Zdravka Marića te guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića.

U petak, 27. kolovoza, veleposlanici i generalni konzuli sudjelovat će u panel-raspravama o aktualnim vanjskopolitičkim i sigurnosnim izazovima te kulturnoj diplomaciji. Predviđeno je izlaganje ravnatelja SOA-e Daniela Markića te ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek.

 
Sva izlaganja i panel-rasprave su zatvorena za javnost. Snimatelji i fotoreporteri mogi snimiti početak izlaganja.

Molimo zainteresirane predstavnike medija da u hotel Westin dođu najkasnije do 8:30 sati, a svoj dolazak najave na: glasnogovornik@mvep.hr.


Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i broj mobitela.

Ulaz na Konferenciju je moguć samo uz predočenje COVID potvrde.