Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Vukosav sudjelovao u obilježavanju 10. obljetnice osnutka NATO-ovog Združenog središta za analizu i naučene lekcije (Joint Analysis and Lessons Learned Centre (JALLC)), u Lisabonu

U Lisabonu je svečano obilježena 10. obljetnica osnutka JALLC-a, NATO-ovog združenog središta koje se bavi analiziranjem dosadašnjih operacija NATO-saveza i izvlačenjem pouka na temelju kojih će buduće operacije Saveza, treninzi, vježbe, kao i sveopća transformacija Saveza biti uspješnije i racionalnije. Stoga je i slogan ove značajne obljetnice JALLC-a glasio "desetljeće posvećeno potpori za inteligentne promjene". Uz najviše vojne predstavnike, obljetnici su se pridružili i veleposlanici zemalja-članica NATO-saveza, među kojima i hrvatski veleposlanik, Željko Vukosav. Republika Hrvatska inače ima u JALLC-u u Lisabonu detaširanog predstavnika Oružanih snaga RH.

U sklopu aktualne racionalizacije mreže NATO-ovih zapovjedništava i agencija Združeno središte za analizu i naučene lekcije (JALLC) u Lisabonu (Monsanto), bit će zadržano u punom sastavu, dok se Joint Command Lisbon (Oeiras), ukida, a na njegovo je mjesto u svibnju o.g. došlo pomorsko zapovjedništvo snaga za brzo djelovanje (STRIKFORNATO) iz Napulja.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici


Ostale vijesti