Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Dubrovniku održano ovogodišnje Ljetno sveučilište u organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova

U organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Međunarodnog centra za europsko obrazovanje iz Nice, 6. srpnja 2012. godine u Dubrovniku je završeno već tradicionalno Ljetno sveučilište. Tema ovogodišnjeg susreta, koji je održan na Poslijediplomskom središtu Dubrovnik, bila je „Ulazak Hrvatske u Europsku uniju“.

U okviru jednotjednog programa na francuskom jeziku, u trajanju od 2. do 6. srpnja, govorilo se o procesu proširenja s aspekta Europske unije, odnosno procesu pristupanja Uniji iz perspektive država pristupnica, kao i o posljedicama proširenja na različitim područjima, primjerice političkom, gospodarskom, području Zajedničke vanjske i sigurnosne politike, policijskoj i pravosudnoj suradnji. Cilj Ljetnog sveučilišta bio je i upoznati polaznike s aktualnom situacijom u Hrvatskoj, napose o odnosima Hrvatske i Europske unije.

Ovo je četvrti program takve vrste koji je održan u Hrvatskoj, svake godine u nekom drugom gradu. Sudjelovalo je 19 mladih diplomata i studenata poslijediplomskih studija iz Albanije, Austrije, Češke, Francuske, Mađarske, Portugala i Hrvatske, dok su predavanja održali francuski i hrvatski stručnjaci. Ljetno sveučilište uvodnim izlaganjima su otvorili Zvonimir Frka-Petešić iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Marie France Perdigon, direktorica programa Međunarodnog centra za europsko obrazovanje, Vlasta Brunsko, voditeljica Ureda Poslijediplomskog središta Dubrovnik i Dubravka Zvrko, ravnateljica Francuske alijanse Dubrovnik.

DIPLOMATSKA AKADEMIJA MINISTARSTVA VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA REPUBLIKE HRVATSKE


Ostale vijesti