Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanica Mrđen Korać razgovarala je o zajedničkim projektima s predstavnicima Ekonomskog fakulteta u Splitu i direktorom EU programa Poslovne škole Rotterdam

Veleposlanica Republike Hrvatske u Den Haagu Vesela Mrđen Korać primila je 2. srpnja 2012. godine predstavnike Ekonomskog fakulteta u Splitu, v.d. dekana prof. dr. sc. Željka Garaču i prodekanicu za razvoj i nove proizvode prof. dr. sc. Maju Fredotović te direktora EU programa Poslovne škole Rotterdam Sauliusa Buivysa. Dekan Garača i prodekanica Fredotović posjetili su Rotterdam kako bi se sastali s predstavnicima Poslovne škole Rotterdam te nastavili razgovore o zajedničkim projektima, započetim u studenome 2011. godine, slijedom prijedloga Veleposlanstva Republike Hrvatske u Den Haagu.

Uz razgovore o razvoju zajedničkih diplomskih studija međunarodnog poslovanja, dogovoreni su koraci u procesu zajedničke razrade studijskog programa i nastavnih materijala.

Također su razmotreni plan istraživanja u okviru zajedničkog projekta Erasmus Intensive Programme, konačni mogući rezultati projekta i uloge dviju institucija kao partnera u projektu. Naime, Ekonomski fakultet u Splitu i Poslovna škola Rotterdam dobili su, zajedno s još dva europska sveučilišta, sredstva iz fondova EU za uvođenje studijskog programa putem kojeg će se razmjenjivati iskustva i istraživanja o tome na koji način gospodarske komore mogu pomoći razvoju malog i srednjeg poduzetništva. Projekt će omogućiti studentima i profesorima ekonomije iz Splita boravak u Rotterdamu te razvijanje mjera i preporuka za poticanje malog i srednjeg poduzetništva kroz aktivnosti gospodarskih komora, zajedno sa studentima i profesorima iz Rotterdama, Vilniusa i Düsseldorfa.

Konačno, dogovoreni su različiti modaliteti suradnje u okviru postojećih studijskih programa (studiji slučaja, razmjena nastavnika i slično), kao i u okviru rada Studentskog poduzetničkog centra Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Sljedeći susret, u okviru navedenog projekta Erasmus Intensive Programme, dogovoren je u listopadu 2012. godine u Splitu.

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U KRALJEVINI NIZOZEMSKOJ


Ostale vijesti