Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Čimbur održao je prezentaciju na seminaru o gospodarskoj suradnji s Republikom Indonezijom

Veleposlanik Republike Hrvatske u Jakarti Željko Čimbur sudjelovao je 26. lipnja 2012. godine na seminaru o potencijalu za gospodarsku suradnju između zemalja Srednje i Istočne Europe s indonezijskom provincijom Nusa Tenggara Barat, u okviru čega je održao prezentaciju na temu gospodarskih odnosa Republike Hrvatske s Republikom Indonezijom.

Kao moguća područja suradnje između Republike Hrvatske i indonezijske provincije Nusa Tenggara Barat, veleposlanik Čimbur istaknuo je područja turizma, poljoprivrede i ribarstva, osobito pomoć pri razvoju indonezijskih brodogradilišta za ribarsku flotu te pogona za preradu morskih proizvoda, kao i moguću suradnju pri uvozu indonezijskih proizvoda na europsko tržište i obrnuto. Veleposlanik Čimbur tom je prilikom upoznao sudionike seminara s osobitom važnošću turizma za gospodarstvo Republike Hrvatske.

Narednog dana, 27. lipnja 2012. godine, veleposlanik Čimbur sudjelovao je na sastanku na kojem je, između ostalih, prisustvovao i Lalu Bayu Windia, voditelj Upravnog odbora za ulaganja provincije Nusa Tenggara Barat. Tom je prilikom s hrvatske strane predloženo da se provincija Nusa Tenggara Barat poveže s jednom od hrvatskih županija te s ostalim institucijama Republike Hrvatske, kako bi se pokrenula suradnja u navedenim područjima. Na tom tragu, veleposlanik Čimbur sugerirao je da se razmotri i mogućnost dolaska guvernera spomenute indonezijske provincije Muhammada Zainul Majdija u Republiku Hrvatsku.

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U REPUBLICI INDONEZIJI


Ostale vijesti