Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Canberri je svečanim prijemom obilježena 21. obljetnica Dana državnosti Republike Hrvatske

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Canberri obilježilo je u ponedjeljak, 25. lipnja 2012. godine, svečanim prijemom 21. obljetnicu Dana državnosti Republike Hrvatske.

Svečanosti su, uz brojne veleposlanike i članove diplomatskog zbora u Canberri te uglednike iz australskog političkog, kulturnog i javnog života, nazočili i predsjednik Donjeg doma Saveznog parlamenta Australije Peter Slipper, zastupnici u Saveznom Parlamentu Chris Hayes, Richard Marles i Phillip Ruddock, članovi Zakonodavne skupštine Teritorija Australskog Glavnog Grada Zed Šešelja i Brendan Smyth, papinski nuncij u Australiji nadbiskup Guiseppe Lazzarotto, doajen Diplomatskog zbora argentinski veleposlanik Pedro Raul Villagra Delgado, te Šefica Diplomatskog protokola Sally Mansfield.

Prisjećajući se značenja povijesne Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, kao i Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, veleposlanik Republike Hrvatske u Australiji i Novom Zelandu Vicencije Biuk u svom je obraćanju nazočnima posebno zahvalio svima koji su svojim zalaganjem pridonijeli ostvarenju moderne hrvatske države, u čemu veliki doprinos ima i hrvatska zajednica u Australiji. Osvrćući se na uspješnu suradnju Australije i Hrvatske, veleposlanik Biuk izrazio uvjerenje kako će skoro članstvo Hrvatske u Europskoj uniji dati novi polet u odnosima dviju država.

Svečanost je upotpunjena glazbenim nastupom tamburaškog sastava „Loza“ iz Canberre.

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U CANBERRI


Ostale vijesti