Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova održan je seminar o višegodišnjem financijskom okviru odnosno proračunskom razdoblju EU za razdoblje 2014.-2020.

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova održan je u četvrtak, 14. lipnja 2012. godine, seminar o višegodišnjem financijskom okviru odnosno narednom sedmogodišnjem proračunskom razdoblju Europske unije za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Seminar je organiziran u suradnji s Veleposlanstvom Francuske Republike i francuskom Nacionalnom školom za javnu upravu (ENA), a prisustvovalo je tridesetak službenika iz resornih ministarstva i drugih državnih tijela, kako bi se pobliže upoznali s ulogom institucija Europske unije u aktualnim pregovorima o definiranju proračunske perspektive i utjecaju na kreiranje i provedbu europskih politika, kao i suočavanjem s izazovima ostvarivanja ciljeva definiranih strategijom Europa 2020.

Seminar su, u ime organizatora, otvorili ravnatelj Diplomatske akademije dr.sc. Mladen Andrlić i francuski veleposlanik u Hrvatskoj NJ. E. Jerome Pasquier. Predavač Stephane Saurel, savjetnik u Stalnom predstavništvu Francuske pri Europskoj uniji, stručnjak je s bogatim pregovaračkim iskustvom u području financija i proračuna Europske unije.

Ovaj seminar jedan je u nizu stručnih seminara koje priprema i provodi Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, pridonoseći na taj način nastojanjima da se hrvatska državna uprava što bolje pripremi za ravnopravno sudjelovanje u odlučivanju o pitanjima u nadležnosti Europske unije.

DIPLOMATSKA AKADEMIJA MINISTARSTVA VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA



Ostale vijesti