Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Republike Hrvatske u Ottawi Veselko Grubišić sastao se s kanadskim ministrom vanjskih poslova Johnom Bairdom

Veleposlanik Republike Hrvatske u Ottawi mr. sc. Veselko Grubišić sastao se 30. travnja 2012. godine s kanadskim ministrom vanjskih poslova Johnom Bairdom.

Glavna tema razgovora bio je predstojeći Croatia Summit u Dubrovniku. Veleposlanik Grubišić izložio je ministru Bairdu kako se po prvi puta na Croatia Summitu očekuju ministri vanjskih poslova Sjeverne Afrike te postoji mogućnost susreta sa svim ministrima vanjskih poslova regije, kao i većinom ministara vanjskih poslova država članica Europske unije.

Sugovornici su se tijekom susreta osvrnuli i na pitanja regije jugoistočne Europe, pri čemu je ministar Baird naveo kako cijeni iskustva Hrvatske kao zemlje koja je predvodnica procesa euroatlantskih integracija u regiji.

Veleposlanik Grubišić ovom je prilikom zahvalio i premijeru Stephenu Harperu za najavljeni dolazak na godišnju večeru Kanadsko-hrvatske gospodarske komore u Torontu, koja će se održati u petak, 4. svibnja 2012. godine, što će ujedno biti prvo sudjelovanje kanadskog premijera na događaju hrvatske zajednice u Kanadi.

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U KANADI


Ostale vijesti