Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova započeo je dvanaesti „Pripremni tečaj za natječaje za rad u institucijama EU-a“

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova započeo je dvanaesti „Pripremni tečaj za natječaje za rad u institucijama EU-a“.

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova od 23. do 25. travnja 2012. godine održava se dvanaesti „Pripremni tečaj za natječaje za rad u institucijama EU-a“, namijenjen hrvatskim državnim službenicima, zainteresiranima za rad u institucijama Europske unije. Ovaj seminar pohađa pedesetak sudionika, provode ga stručnjaci francuske Nacionalne škole za javnu upravu (ENA), a suorganizatori su Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj. Od 2005. godine ovom je edukacijom obuhvaćeno oko 500 sudionika.

Cilj je tečaja pripremiti kandidate za natječaje za rad u institucijama Europske unije, koji će se uskoro otvoriti i za hrvatske državljane. Pored upoznavanja s natječajnom procedurom, polaznici se pripremaju za rješavanje testova verbalnog i numeričkog razlučivanja, apstraktnog i situacijskog prosuđivanja te za usmeno i pismeno prezentiranje.



Ostale vijesti