Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U američki grad Riverside dopremljena Uskršnja pisanica iz Koprivničko-križevačke županije

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Los Angeles u suradnji s Koprivničko-krizevačkom županijom, organizirao je povodom predstojećeg potpisivanja sporazuma o gospodarskoj i kulturnoj suradnji s Riversideom, dostavu poklona - Uskršnje pisanice, koja je dopremljena u Riverside pred samo obilježavanje Uskrsa.

Duznošnici Riverside hrvatsku su pisanicu odlučili izložiti u glavnoj zgradi okruga, gdje dnevno prolazi najmanje 8,000 ljudi. Uz pisanicu, postavljeno je i pojašnjenje o tradiciji njene izrade i značaju koji se pridaje u Republici Hrvatskoj pa će i na ovaj način američkim građanima biti omogućeno da saznaju više o Hrvatskoj i njenim običajima.

Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije, na čelu sa županom Darkom Korenom, dolazi u službeni posjet Riversideu 22. travnja ove godine.

U vrijeme posjete hrvatskog izaslanstva Riversideu, generalni konzulat organizirat će prikazivanje četiri hrvatska filma, koja će biti predstavljena široj američkoj javnosti, okviru održavanja filmskog festivala u Riversideu.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Los Angelesu


Ostale vijesti