Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik mr. sc. Željko Vukosav i savjetnica Arna Ferreira nazočili su službenom otvorenju Međunarodnog sajma turizma BTL 2012 – FEIRA INTERNACIONAL DO TURISMO koji se održava u Lisabonu

U srijedu, 29. veljače 2012. godine, veleposlanik Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici mr. sc. Željko Vukosav i savjetnica Arna Ferreira nazočili su službenom otvorenju Međunarodnog sajma turizma BTL 2012 – FEIRA INTERNACIONAL DO TURISMO koji se održava u Lisabonu od 29. veljače do 4. ožujka 2012. godine.

Nakon svečanog otvaranja, na kojem je bio nazočan portugalski ministar gospodarstva Álvaro dos Santos Pereira, posjetili su izložbeni prostor Hrvatske turističke zajednice, gdje su se zadržali u razgovoru s direktoricom ureda HTZ-a u Madridu, gospođom Saniom Jelić. HTZ je ove godine u Lisabonu predstavila hrvatsku turističku ponudu na moderno uređenom izložbenom prostoru ukupne površine od 54m2 zajedno sa suizlagačima.

Posljednjih godina zabilježen je kontinuirani porast interesa Portugalaca za Hrvatsku kao turističku destinaciju, pa je tako, sukladno preliminarnim podacima za 2011 godinu Hrvatska zabilježila oko 62 tisuće noćenja iz Portugala, te povećanje turističkih posjeta iz Portugala od ukupno devet posto u odnosu na prethodnu godinu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici


Ostale vijesti