Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zagreb Piano Trio nastupio je u subotu, 25. veljače 2012. godine, u Montrealu, a u ponedjeljak, 27. veljače 2012. godine, u Ottawi (završni koncerti turneje biti će u Torontu 28. i 29. Veljače 2012. g.)

Zagreb Piano Trio (Martin Draušnik – violina, Pavle Zajcev - violončelo i Danijel Detoni – klavir, sva trojica profesori na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu) u organizaciji Ministarstva kulture Republike Hrvatske na svojoj prvoj kanadskoj turneji nastupili su u subotu, 25. veljače 2012. godine, u Montrealu, a u ponedjeljak, 27. veljače 2012. godine, u Ottawi (završni koncerti turneje biti će u Torontu 28. i 29. Veljače 2012. godine).

Trio je na prvom koncertu u Montrealu nastupio u La Chapelle historique du Bon Pasteur, u zajedničkoj organizaciji Veleposlanstva, hrvatske udruge iz Montreala, AMCA Quebec i partnera u Kanadi Les AMIS Concerts. Publiku je uvodno pozdravio Mario Martinec, II tajnik u Veleposlanstvu. Zagreb Piano Trio koncert je započeo izvedbom kanadskog skladatelja Michaela Pepe (koji je nazočio koncertu) Falstaff Variations. Nakon toga su vrlo uspješno izveli Ravelov Trio u a-molu, te već prije stanke bili nagrađeni dugotrajnim pljeskom brojne publike. Nakon stanke, drugi dio koncerta započeli su izvedbom hrvatskog skladatelja Berislava Šipuša, Gonars trio, a koncert završili Šostakovičevim Drugim trijom u e-molu, op. 67. Publika je s oduševljenjem pozdravila mlade glazbenike, koje je imala prilike i upoznati na prigodnom druženju u izložbenom prostoru La Chapelle historique nakon koncerta.

Na koncertu u Ottawi izveli su identičan program kao i u Montrealu. Nastupili su u dvorani Nacionalne knjižnice i arhiva Kanade. Uvodno je okupljene pozdravio veleposlanik mr. sc. Veselko Grubišić, a tijekom stanke priređen je prigodni domjenak u organizaciji Veleposlanstva, te su se glazbenici zadržali u ugodnom razgovoru s publikom.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kanadi


Ostale vijesti