Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U petak 10. veljače 2012. g. završilo održavanje kulturne manifestacije Dani Marka Marulića u Danskoj

Predavanjima prof. dr. Nevena Jovanovića o životu i djelu Marka Marulića i dr. Zdenke Weber o hrvatskoj renesansnoj i baroknoj glazbi, kao i koncertima hrvatskog renesansnog i baroknog ansambla Responsorium, završilo je u petak, 10. veljače 2012. godine, održavanje kulturne manifestacije Dani Marka Marulića u Danskoj

Prof. dr. Neven Jovanović je svoja predavanja održao na humansitičkim fakultetima Sveučilišta u Kopenhagenu i Sveučilišta u Aarhusu. Dr. Zdenka Weber je svoja predavanja održala na istim fakultetima u Kopenhagenu i Aarhusu. Navedenim predavanjima su pribivali prvenstveno nastavnici i studenti navedenih sveučilišta, ali i dio hrvatskih iseljenika u Danskoj.

Nastavno, hrvatski renesansni i barokni ansambl Responsorium je održao svoje koncertne nastupe na Humanističkom fakultetu u Kopenhagenu te u crkvi Svetog križa u mjestu Jyllinge, pri čemu je izvodio djela skladatelja Courtoya, Lukačića, Cecchinoa, Sponga Uspera i Jelića.

Manifestacijom Dani Marka Marulića u Danskoj, u okviru koje su također održane izložbe Split Marulićeva doba i Čudesna Hrvatska, kao i koncerti mladog hrvatskog gitarista Srđana Bulata, željelo se u Danskoj predstaviti dio bogate hrvatske kulturne baštine i pokazati da je Hrvatska i u doba života i djelovanja Marka Marulića u potpunosti sudjelovala u svim glavnim kulturnim i socijalnim kretanjima onodobne Europe, odnosno hrvatski europski kulturni identitet.

Dani Marka Marulića u Danskoj organizirani su u suradnji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj sa sveučilištima u Kopenhagenu i Aarhusu, općinom Gladsaxe te danskim Schubertovim društvom, te uz potporu Odjela za kulturu Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Grada Splita.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj


Ostale vijesti