Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Svečano je otvorena kulturno-promidžbena manifestacija Dani Marka Marulića u Danskoj

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj, te uz potporu Odjela za kulturu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Grada Splita, u utorak, 17. siječnja 2012. godine, u Kopenhagenu, svečano je otvorena kulturno-promidžbena manifestacija Dani Marka Marulića u Danskoj.

Manifestacija, koja se održava u Knjižnici Humanističkog fakulteta u Kopenhagenu, sastoji se od izložbi Split u Marulićevo doba (autor je Muzej Grada Splita) i Čudesna Hrvatska, autora Marka Vrdoljaka, koncertnih nastupa mladoga hrvatskoga gitarista Srđana Bulata i baroknog ansambla Responsorium, te predavanja o životu i djelu Marka Marulića prof. dr. Nevena Jovanovića, kao i predavanja o hrvatskoj glazbi u doba renesanse i baroka dr. sc. Zdenke Weber.

Ova je manifestacija plod suradnje Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kopenhagenu s humanističkim fakultetima Sveučilišta u Kopenhagenu i Sveučilišta u Aarhusu, uz partnerstvo s Općinom Gladsaxe (partner Splita) i danskim Schubertovim društvom, a održava se do 10. veljače 2012. godine.

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U KRALJEVINI DANSKOJ

Ostale vijesti