Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Poljskoj je u nedjelju, 8. siječnja 2012. godine, završena najveća humanitarna akcija pod nazivom „Veliki orkestar blagdanske pomoći“

U Poljskoj je u nedjelju, 8. siječnja 2012. godine, završena najveća humanitarna akcija pod nazivom „Veliki orkestar blagdanske pomoći“, čiji je prihod ove godine namijenjen prerano rođenoj djeci i trudnicama koje imaju problema sa dijabetesom. Sam predsjednik Republike Poljske, Bronislaw Komorowski bio je pokrovitelj te dvadesete jubilarne dobrotvorne akcije u kojoj sudjeluje cijela Poljska.

Završna svečanost počela je u popularnom zimskom športskom centru Zakopane, a nakon održanih različitih manifestacija u gotovo svim gradovima Poljske završila se u Varšavi. Sve aktivnosti pratile su javni mediji. Računa se da je u prošloj godini ukupno prikupljeno preko 50 milijuna zlota (cca.12,5 mil. €), dok je u posljednjih dvadeset godina kupljeno preko 24 000 različitih medicinskih uređaja za potrebe djece.

Ove godine, na inicijativu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Poljskoj i predstavnici Hrvatske sudjelovali su u toj popularnoj humanitarnoj aktivnosti, promovirajući i Hrvatsku i hrvatske proizvode. Na samom početku jučerašnje humanitarne akcije, koju je izravno prenosila poljska televizija, veleposlanik Del Vechio predao je arhivsko vino tvrtke „Badel 1862“, s potpisom predsjednika Republike Hrvatske dr. sc. Ive Josipovića, koje će biti licitirana na aukciji, a dobivena sredstva biti će korištena za liječenje bolesne djece.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Poljskoj


Ostale vijesti