Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Budimpešti je održana prezentacija knjige dr. Ladislava Heke „Osam stoljeća hrvatsko-ugarske državne zajednice s posebnim osvrtom na Hrvatsko-ugarsku nagodbu“

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Budimpešti i Hrvatske manjinske samouprave V. okruga Budimpešte, 3. siječnja 2012. godine u Centru za kulturu „Aranytiz“ u Budimpešti održana je prezentacija knjige dr. Ladislava Heke „Osam stoljeća hrvatsko-ugarske državne zajednice s posebnim osvrtom na Hrvatsko-ugarsku nagodbu“. Nazočne je pozdravio veleposlanik Ivan Bandić, a o knjizi su govorili pročelnik Instituta za poredbeno pravo Pravnog fakulteta u Szegedu prof. dr. Attila Badó, lektor knjige prof. dr. Josip Vrbošić s Pravnog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku te predstojnik Odsjeka za kroatistiku-slavistiku, Instituta za slavistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu doc. dr. Dinko Šokčević.

Docent Pravnog fakulteta Sveučilišta u Segedinu dr. Ladislav Heka bavi se znanstvenim istraživanjem pravno-povijesnih tema, poredbenim pravom, te između ostaloga poviješću Hrvata u Mađarskoj, osobito Dalmatina u Segedinu. U ovoj knjizi prikazao je osmostoljetnu ustavnopravnu povijest hrvatsko-ugarske državne zajednice, koristeći mnoštvo hrvatskih i mađarskih znanstvenih izvora.

Na prezentaciji knjige prisustvovali su bivši predsjednik Mađarske akademije znanosti Ferenc Glatz, istaknuti pravni stručnjaci te predstavnici hrvatske zajednice.

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U MAĐARSKOJ


Ostale vijesti