Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Trstu je 22. prosinca 2011. godine održan Božićni koncert orguljaša Maria Perestegia u crkvi Blažene Djevice Marije Pomoćnice

Uz organizacijsku potporu Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Trstu i Samostalne službe za Hrvate u inozemstvu i kulturu u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, u Trstu je 22. prosinca 2011. godine održan Božićni koncert orguljaša Maria Perestegia u crkvi Blažene Djevice Marije Pomoćnice.

Generalna konzulica Nevenka Grdinić pozdravila je sve prisutne u ime Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Trstu i veleposlanika Vidoševića, a prisutnima se obratio i župnik don Luis Okulik.

Božićnom koncertu se odazvalo oko stotinu uzvanika, među kojima pročelnik za kulturu grada Trsta, predstavnik Provincije Trst, predstavnici Konzularnog zbora, predsjednik i članovi Hrvatske zajednice u Trstu te drugi uvaženi gosti.

Program koncerta obuhvaćao je najvećim dijelom djela hrvatskih skladatelja Anđelka Klobučara, Julija Bajamontija, Luke Sorkočevića, fra Fortunata Pintarića te poznatih svjetskih skladatelja Johanna Sebastiana Bacha i Eugéne Gigouta, a izvedene su i tradicionalne hrvatske božićne pjesme „Radujte se narodi“, „Djetešce nam se rodilo“ i „Narodi nam se Kralj nebeski“.

GENERALNI KONZULAT REPUBLIKE HRVATSKE U TRSTU

Ostale vijesti