Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Prica na drugačiji način glavno je obilježje izložbe Zlatka Price - Nepoznati reljefni friz otvorena u Hrvatskom klubu August Šenoa u rodnom gradu autora, Pečuhu

Prica na drugačiji način glavno je obilježje izložbe Zlatka Price - Nepoznati reljefni friz koja je u petak, 9. prosinca 2011. godine, otvorena u Hrvatskom klubu August Šenoa u rodnom gradu autora, Pečuhu.

Izložbu je u prisutnosti visokih gradskih dužnosnika za kulturu i članova Zaklade Zlatko i Vesna Prica otvorio dogradonačelnik Pečuha Csaba Nagy.

Riječ je o do sada nepoznatom Pricinom djelu, rađenom po narudžbi, iznimno interesantnog sadržaja i tehnike, koje je slučajno pronađeno 2010.godine. Trinaest prizora iz seoskog života komponiranih u tri friza, izrađena u niskom reljefu željeznog lima, materijala u kojem Prica nije do tada radio, ali prepoznatljivog autorovog potpisa, sadržana su u izloženom postavu.

Izložba je organizirana u suradnji s hrvatsko-mađarskom Zakladom Zlatko i Vesna Prica uz potporu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Generalnog konzulata u Pečuhu.

Generalni konzulat Republike Hrvatske
Pečuh

Ostale vijesti