Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Canberri održan svečani hrvatski božićni koncert „Sretan Božić“ u izvedbi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Lado Geelong“

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Canberri, u katoličkoj katedrali sv. Kristofora u australskom glavnom gradu Canberri u subotu, 10. prosinca 2011. godine, održan je svečani hrvatski božićni koncert „Sretan Božić“ u izvedbi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Lado Geelong“.

Pod vodstvom glazbenog ravnatelja Floria Škratulje i uz glazbenu pratnju tamburaškog orkestra, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Lado Geelong“ se po prvi puta predstavilo mnogobrojnoj publici australskog glavnog grada izvedbom najpoznatijih hrvatskih božićnih pjesama, kao i popularnih božićnih pjesama na engleskom jeziku. Uz članove diplomatskog zbora i njihove obitelji, članove Parlamentarne skupštine Australskog glavnog grada, mnogobrojnu hrvatsku zajednicu, ali i širu australsku publiku, koncertu je nazočio i canberrski nadbiskup Mark Coleridge.

Koncert je naišao na izvrsne reakcije i pohvale publike koja je sa zanimanjem popratila nastup hrvatsko-australskih umjetnika iz Geelonga.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Australiji


Ostale vijesti