Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Predstavnice GK RH u Chicagu dr. Jelena Grčić Polić i Renee Pea posjetile su lektorat hrvatskog jezika na Sveučilištu Indiana u Bloomingtonu

Predstavnice Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Chicagu dr. Jelena Grčić Polić i Renee Pea posjetile su Sveučilište Indiana u Bloomingtonu 3. i 4. studenoga 2011. godine. Tom prigodom susrele su se s potpredsjednikom Sveučilišta za međunarodne odnose, predstavnicima Ruskog i Istočnoeuropskog instituta, zatim Odjela za slavenske jezike i književnost, Kelly School of Business kao i studentima hrvatskog jezika.

Posjet je pripremila lektorica hrvatskog jezika Jagoda Lambaša koju je u Bloomington uputilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Profesorica Lambaša ukupno podučava trideset studenata na raspoređenih na četiri godine studija, a što predstavlja značajan porast interesa za kolegij Hrvatskog jezika u odnosu na prethodne godine.

Sveučilište Indiana, jedno je od najvećih u SAD-u. Poznato je po visokim standardima kvalitete i redovito rangirano među prvih 50-ak javnih visokih učilišta u SAD-u. Posebno cijenjeni su Jacobs School of Music koji trenutno dijeli prvo mjesto s njujorškim Julliardom, zatim njihov poslovna škola, pravni fakultet i Škola za javnu upravu i okoliš. Izrazito su poznati kao jaki lingvistički centar; trenutno se nude kolegiji iz osamdeset i dva jezika. Kelly School of Business ima dobro uhodanu suradnju zagrebačkim IGBS-om, što podrazumijeva razmjene nastavnika i studenata.

Prigodom posjeta predana je i donacija knjiga Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske predstojniku Odjela za slavenske jezike i literaturu profesoru Stevenu Farkasu.



Ostale vijesti