Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Bruxellesu je potpisan memorandum o razumijevanju za projekt MESEURO

U Bruxellesu je u srijedu, 9. studenog 2011. godine, potpisan memorandum o razumijevanju za projekt MESEURO koji predviđa da Dubrovnik postane stalno sjedište u kojem će mladi diplomati i polaznici poslijediplomskih studija iz područja međunarodnih odnosa raspravljati o suradnji između Europske unije i mediteranskih zemalja.

Nositelji projekta su Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Grad Dubrovnik, Unija euro-mediteranskih sveučilišta EMUNI i zagrebačko Sveučilište, uz potporu Europskog parlamenta čiji je potpredsjednik Gianni Pitella inicirao osnivanje ove institucije.

Potpisani memorandum o razumijevanju omogućuje daljnje proaktivno pozicioniranje Republike Hrvatske u europskim integracijama na čelu s Gradom Dubrovnikom. Riječ je o sporazumu koji omogućuje umrežavanje znanstvenika, političara i javnih djelatnika kroz specijalističke poslijediplomske i postdoktorske seminare, tečajeve, radionice i konferencije u Dubrovniku.

Sporazum su potpisali ravnatelj Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Mladen Andrlić, potpredsjednik Europskog parlamenta i predsjednik Zaklade „Meseuro“ Gianni Pittella, suosnivač Zaklade „Meseuro“ Mario Mauro, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, voditeljica ureda Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu Katarina Šipić, predsjednik Euro-mediteranskog sveučilišta (EMUNI) Joseph Mifsud, te zamjenica rektora Sveučilišta u Zagrebu za pravne poslove i međunarodne odnose Ksenija Turković. Svečanosti potpisivanja nazočio je i šef Misije Republike Hrvatske pri Europskoj uniji Branko Baričević.

mr. sc. Berislav Živković
v.d. glasnogovornika


Ostale vijesti