Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U dvorani Veleposlanstva Republike Hrvatske u Canberri održan je svečani koncert Gudačkog kvarteta „Rucner“

U četvrtak, 10. studenog 2011. godine, u dvorani Veleposlanstva Republike Hrvatske u Canberri održan je svečani koncert Gudačkog kvarteta „Rucner“.

U svom prvom nastupu u australskom glavnom gradu renomirani zagrebački glazbenici predstavili su se mnogobrojnim gostima, predstavnicima diplomatskog zbora te uglednicima iz kulturnog i političkog života Canberre, izvedbom djela hrvatskih skladatelja Stratika, Šuleka, Cosseta, Miletića, Josipovića i Uhlika.

Članovi kvarteta „Rucner“ violinistice Sidonija Lebar i Ana Paula Knapić Franković, violist Dragan Rucner i violončelistica Snježana Rucner, naročito su zainteresirali mnogobrojnu nazočnu publiku izvedbom skladbe „Ars Diaboli“ hrvatskog predsjednika prof. dr. Ive Josipovića, zasluživši ovacije za svoj sveukupni nastup.

Koncert gudačkog kvarteta „Rucner“ u australskom glavnom gradu organiziran je u okviru obilježavanja 20. obljetnice hrvatske nezavisnosti u 2011. godini, u suradnji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Canberri i Odjela za kulturu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske Canberra


Ostale vijesti