Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Etnografskom muzeju u Budimpešti otvorena izložba „Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-vim listama“

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Budimpešti i Etnografskog muzeja u Zagrebu, u Etnografskom muzeju u Budimpešti je u ponedjeljak, 7. studenoga 2011. godine, otvorena izložba „Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-vim listama“.

Inicijator i nositelj izložbe, prethodno predstavljene u Etnografskom muzeju u Splitu i Skopju, je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Istoga dana u Ministarstvu nacionalnih resursa Republike Mađarske održan je bilateralni sastanak između državne tajnice Ministarstva kulture Republike Hrvatske Nine Obuljen i mađarskog državnog tajnika za kulturu Géze Szőcsa. Tom je prilikom potpisan Program kulturne suradnje između Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva nacionalnih resursa Republike Mađarske za 2012. - 2014. godinu. Program kulturne suradnje obuhvaća suradnju i razmjenu u području glazbe, kazališta i plesa, u području likovnih umjetnosti, muzeja i galerija, u području književnosti, izdavaštva, knjižnica, arhiva, filma te u području zaštite kulturne baštine.

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U REPUBLICI MAĐARSKOJ

Ostale vijesti