Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Na sastanku održanom u St. Pöltenu u Austriji usvojen je 'Manifest iz St. Pöltena o kohezijskoj politici EU 2014+' kao poticaj jačanju politike Europske unije i njezinom daljnjem usklađivanju prema regionalnim i lokalnim potrebama i interesima

Na sastanku održanom 21. listopada 2011. godine u St. Pöltenu u Austriji usvojen je 'Manifest iz St. Pöltena o kohezijskoj politici EU 2014+' kao poticaj jačanju politike Europske unije i njezinom daljnjem usklađivanju prema regionalnim i lokalnim potrebama i interesima.

Među dvjestotinjak sudionika iz 12 europskih država, uz brojne predstavnike lokalnih i regionalnih vlasti, europskih regionalnih i međuregionalnih organizacija, sudjelovali su i Povjerenik Europske komisije za regionalnu politiku dr. Johannes Hahn, poljska ministrica regionalnog razvoja Elžbieta Bienkowska i predsjednica Skupštine europskih regija Michéle Sabban, te guverner Donje Austrije dr. Erwin Pröll. U ime Republike Hrvatske kao predsjedajuće Radnom zajednicom 'Alpe-Jadran' sudjelovao je dr. sc. Mladen Andrlić, ravnatelj Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

Ostale vijesti