Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Torontu je od 27. – 29. rujna 2011. godine, održan poslovni forum i konferencija: “Croatia: Your Gateway to Europe“

U Torontu je od 27. – 29. rujna 2011. godine, održan poslovni forum i konferencija: “Croatia: Your Gateway to Europe“, uz nazočnost veleposlanika Republike Hrvatske u Kanadi Veselka Grubišića.

U organizaciji Kanadsko-hrvatske poslovne mreže iz Zagreba, Kanadsko-hrvatske gospodarske komore iz Toronta i Veleposlanstva Kanade u Zagrebu, te uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ottawi, kao i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mississaugi, održan je u Torontu 27.-29. rujna 2011., poslovni forum i konferencija pod nazivom "Croatia: Your Gateway to Europe".

Glavni ciljevi konferencije i poslovnih sastanaka bili su povećanje investicija u Hrvatsku, te daljnja tržišta za hrvatske tvrtke u Kanadi ili nastup s kanadskim tvrtkama u drugim državama. Hrvatske su tvrtke stoga imale organizirane sastanke s potencijalnim poslovnim partnerima u Kanadi (po načelu 2 sastanka za svaku tvrtku, iako je većina imala i više sastanaka). Poslovno izaslanstvo tridesetak hrvatskih tvrtki predvodio je državni tajnik za investicije Domagoj Juričić. Skupu su se obratile i ministrica za gospodarsku raznolikost Zapadne Kanade Lynne Yelich i kanadska ministrica rada Lisa Raitt koja je u svom govoru odnose između Kanade i Republike Hrvatske ocijenila kao "tople i iskrene".

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kanadi


Ostale vijesti