Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Gimnazija „Matija Mesić“ iz Slavonskog Broda među nagrađenim školama na dodjeli nagrada bugarskog Predsjednika u okviru projekta „Okoliš gradi mostove“ - Mladi Europljani u dijalogu

Sudjelovanjem u projektu usmjerenom poticanju očuvanja okoliša u svim aspektima života pod nazivom „Okoliš gradi mostove“ - Mladi Europljani u dijalogu (EnvironmentalNetworkingYoungEuropeansinDialogue), učenici škola iz Njemačke, Bugarske, Hrvatske, Rumunjske i Mađarske, radeći zajednički na temama „Održivi razvoj i okoliš“, „Europa“ i „Mediji“, u drugoj godini projekta (2010/2011), nagrađeni su nagradom bugarskog Predsjednika Georgi Parvanova. Među nagrađenim školama je Gimnazija „Matija Mesić“ iz Slavonskog Broda i njihov članak „Održivi projekti i aktivnosti njemačke neprofitne udruge Ökospeicher Wulkow“, objavljen u Večernjem listu 16. rujna 2011. godine.

Jedan od ciljeva projekta je učenje o održivom razvoju kroz novinarska istraživanja. Tako su učenici na radnim izletima istraživali konkretne teme o održivom razvoju i okolišu. Kao rezultat svaka je projektna grupa objavljivala članke na jednoj stranici nacionalnih dnevnih novina te su na taj način djelovali kao ambasadori i širitelji principa održivosti kao europske ideje.

„Okoliš gradi mostove“ europski je ekološki i medijski projekt pod pokroviteljstvom predsjednika država - Ive Josipovića (Hrvatska), Georgi Parwanowa (Bugarska), Traiana Basescua (Rumunjska), Cristiana Wulffa (SR Njemačka) i bivšeg mađarskog predsjednika Laszloa Soloyma.

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U REPUBLICI BUGARSKOJ



Ostale vijesti