Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beču sudjelovalo u obilježavanju Europskog dana jezika - projektu Duga noć jezika

Povodom Europskog dana jezika, koji se odlukom Europske unije i Vijeća Europe od 2001. godine obilježava 26. rujna, austrijsko Savezno ministarstvo za obrazovanje, umjetnost i kulturu četvrtu je godinu zaredom organiziralo projekt Duga noć jezika.

Svoj doprinos navedenoj manifestaciji dali su i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji i Hrvatski centar u Beču organizacijom Dana otvorenih vrata u dvojezičnom hrvatsko-njemačkom vrtiću ,,Viverice''  u Hrvatskom centru te informativne večeri o mogućnostima učenja hrvatskog jezika organizirane u prigodno uređenom ,,Jezičnom kafiću'' u prostorijama Hrvatskog centra. Dvojezični hrvatsko-njemački dječji vrtić ,,Viverice'' osnovan je 1993. godine i zasad je jedina predškolska ustanova tog tipa u Beču, a ponuđeni tečajevi hrvatskog jezika, uz učenje standardnog hrvatskog jezika, uključuju i mogućnost učenja njegove gradišćanske varijante.

Prilikom posjete navedenim događanjima veleposlanik Gordan Bakota izrazio je zadovoljstvo što se Veleposlanstvo Republike Hrvatske predstavljanjem projekata vezanih uz hrvatski jezik moglo uključiti u projekt čiji je cilj ukazivanje na kulturne i jezične raznolikosti Europe.



Ostale vijesti