Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Republike Hrvatske u Brazilu dr. Drago Štambuk boravio je u svom prvom službenom posjetu Rio de Janeiru gdje se sastao s hrvatskim i brazilskim predstavnicima

Veleposlanik Republike Hrvatske u Brazilu dr. Drago Štambuk boravio je od  13. do 16. rujna 2011. godine u svom prvom službenom posjetu Rio de Janeiru gdje se sastao s hrvatskim i brazilskim predstavnicima gospodarskog, društvenog i kulturnog života.

S Damirom Tomičićem, direktorom multinacionalne naftne kompanije za Južnu Ameriku SWIFT  (World Wide Resources), veleposlanik je razgovarao o mogućnosti ulaska INA-e na brazilska naftna polja, a s Walterom Gainsburyjem o suradnji u brodskom prijevozu. Direktor značajnog brazilskog Tour-operatora Plantel Henrique Jaimovich, iskazao je veliki interes za  individualizirana krstarenja po Jadranu i snimanje televizijskih serija na hrvatskoj Jadranskoj obali.

U razgovorima s predstavnicima kulturnih institucija, središnje brazilske operne  kuće  Teatro Minicipal, Museo Nacional de Bela Artes i  Museo de Arte Moderna te Nacionalne biblioteke, izražena je obostrana želja za unapređenjem kulturne suradnje i suradnje na književno-izdavačkom planu.

Veleposlanik je inicirao osnivanje Društva prijatelja Hrvatske, koji bi uz hrvatske građane činili i istaknuti građani Rio de Janeira.



Ostale vijesti