Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Mohaču je u nedjelju, 28. kolovoza 2011. svečano obilježena 485. godišnjica Mohačke bitke

U Mohaču je u nedjelju, 28. kolovoza 2011. Godine, u organizaciji Ravnateljstva nacionalnog parka Dunav-Drava i samouprave grada Mohača, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Mađarske dr. Pál Schmitta i predsjednika Parlamenta dr. Lászlo Kövera svečano obilježena 485. godišnjica Mohačke bitke.

Program obilježavanja započeo je svetom misom u Zavjetnoj crkvi na središnjem gradskom trgu koju je predvodio pečuški biskup György Udvardi, a nastavljen polaganjem vijenaca kod spomenika Ludvigu II. na Széchenyi trgu.

Potom je u Mohačkom povijesnom spomen-parku uz pozdravne govore predsjednika Nacionalnog spomen-parka dr. Pétera Borossa, gradonačelnika Mohača i parlamentarnog zastupnika Józsefa Szeka i dr. Lászla Kövera predsjednika Parlamenta otkriven novi izložbeni prostor u okruženju vizualiziranog mjesta bitke za koji je idejno rješenje izradio poznati i nagrađivani arhitekt György Vadász, a predstavlja modernu građevinu u staklu koja oblikom slijedi krunu sv. Sjepana.

Ispred Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu događaju su nazočile generalna konzulica Ljiljana Pancirov i konzulica za kulturu, znanost i obrazovanje Katja Bakija.

Generalni konzulat Republike Hrvatske
Pečuh


Ostale vijesti