Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Chicagu posjetili su predstavnici uprave hrvatskog nogometnog kluba „Jadran“ („Adria“ Croatian Soccer Club) iz Chicaga

U srijedu 3. kolovoza 2011. godine Generalni konzulat Republike Hrvatske u Chicagu posjetili su predstavnici uprave hrvatskog nogometnog kluba „Jadran“ („Adria“ Croatian Soccer Club) iz Chicaga menadžer Ante Lončar, trener i bivši hrvatski reprezentativac Siniša Alebić, te pomoćnik menadžera Marko B. Lončar.

Generalnu konzulicu Jelenu Grčić Polić i djelatnike konzulata upoznali su pritom s nedavnim velikim uspjehom svog kluba. „Jadran“ je u ovogodišnjem Nacionalnom kupu Nogometnog saveza SAD-a u finalnoj utakmici odigranoj 17. srpnja 2011. u Kenntuckyju pobijedio kalifornijski tim „PSA“ s rezultatom 3:2. Time je, po prvi puta u povijesti američkog nacionalnog kupa, a koji se kontinuirano igra od 1923., čikaški „Jadran“ osvojio prvo mjesto. To je do sada uspjelo još samo jednom hrvatskom timu u SAD-u i to klubu „Croatia“ iz Seattlea 1982. godine. U amaterskom nogometnom kupu SAD ove je godine sudjelovalo preko 500 ekipa koje su se natjecale u 14 američkih regija, uključivo i u „Jadranu“ domicilnoj „Regiji 2“ američkog Srednjeg zapada gdje se natjecalo deset klubova.

Hrvatski nogometni klub Jadran utemeljen je 17. lipnja 1959. u Chicagu. Prvi predsjednik bio je Jakov Šola, a od 1978. godine do danas „Jadran“ uspješno vodi Marko Lončar.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Chicagu


Ostale vijesti