Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Generalni konzul Antun Babić bio je u ponedjeljak, 1. kolovoza 2011. godine, nazočan na otvorenju Centra za učenje u osnovnoj školi Sveta obitelj (Holy Family School) u Bell Parku, Geelo

Na poziv ravnatelja Briana Everetta, generalni konzul Antun Babić nazočio je u ponedjeljak, 1. kolovoza 2011. godine, otvorenju Centra za učenje u osnovnoj školi Sveta obitelj (Holy Family School) u Bell Parku, Geelong.

Moderno opremljeni Centar za učenje otvorio je član Saveznog parlamenta iz Geelonga Richard Marles koji je izrazio zadovoljstvo što će učenici imati na raspolaganju bogatu knjižnicu i suvremenu informatičku opremu u Centru koji ima za svrhu stvaranje najoptimalnijih uvjeta za učenje.

U svojim govorima član Saveznog parlamenta Richard Marles i ravnatelj škole Brian Everett pozdravili su nazočnost generalnog konzula Republike Hrvatske Antuna Babića. Škola Svete obitelji osnovana je 1955. godine i od tada većinu učenika predstavljaju djeca hrvatskog podrijetla. Trenutno od 290 učenika, 159 su hrvatskog podrijetla. Hrvatski jezik jedan je od redovnih predmeta u školi. Ravnatelj škole Brian Everett i učiteljica te zagovarateljica učenja hrvatskog jezika Katica Perinac bili su članovi izaslanstva Ministarstva obrazovanja Viktorije koje je 2008. godine posjetilo Hrvatsku. Tom je prigodom dogovoreno da će Republika Hrvatska za potrebe učenja hrvatskog jezika u Viktoriji poslati učiteljicu iz Hrvatske, što je 2010. godine i ostvareno.

Nakon završetka ceremonije otvorenja, generalni konzul Antun Babić i konzulica Božena Leš zadržali su se u dužem razgovoru s članom Saveznog parlamenta Richardom Marlesom, ravnateljem škole Brianom Everettom i predsjednicom Udruge učitelja hrvatskog jezika u Viktoriji Katicom Perinac. Razgovarali su pružanju daljnje potpore Holy Family School u učenju i očuvanju hrvatskog jezika, napomenuvši kako se time, osim stjecanja novih znanja od strane učenika, u velikoj mjeri obogaćuje i uspješno multikulturalno društvo u Viktoriji.

Generalni konzul Babić zahvalio se ravnatelju škole Brianu Everettu na pozivu na otvorenje Centra za učenje i potpori koju daje učenju hrvatskog jezika, kulture i običaja.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Melbourneu


Ostale vijesti