Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Generalni konzul A. Babić sudjelovao kao gost na Godišnjem saboru Australske udruge veterana za Viktoriju

Na poziv predsjednika Australske udruge veterana za Viktoriju generala Davida McLachlana, generalni konzul Antun Babić sudjelovao je kao gost na Godišnjem saboru Australske udruge veterana za Viktoriju, održanom u Melbourneu u srijedu 6. srpnja 2011. godine. Poziv je došao kao rezultat odlične suradnje Generalnog konzulata u Melbourneu i Australske udruge veterana u zadnje dvije godine.

Sudjelovanje na Godišnjem saboru generalni konzul Babić iskoristio je za razgovore i uspostavljanje kontakta s visokim gostima. Posebno koristan razgovor imao je s predsjednikom Australske udruge veterana za cijelu Australiju admiralom Kenom Doolanom i zamjenikom glavnog zapovjednika Australske vojske general-bojnikom Paulom Symonom.

Teme razgovora bile su sve bolja suradnja između Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske i Australske udruge veterana u Viktoriji, kao i u cijeloj Australiji, te suradnja hrvatskih i australskih vojnika u mirovnim misijama diljem svijeta, posebice u Afganistanu. Australski sugovornici pozitivnim su ocijenili sudjelovanje Hrvatske u okviru NATO saveza te izrazili zadovoljstvo što će Hrvatska uskoro postati i članica Europske unije. Naglasili su kako to otvara brojne nove mogućnosti za suradnju između Hrvatske i Australije. U razgovoru su se osvrnuli i na nedavni boravak u Melbourneu, na proslavama Dana državnosti Republike Hrvatske, članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata brigadira Krešimira Pavelića i pukovnika Brune Čavića.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Melbourneu


Ostale vijesti