Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik dr. Drago Štambuk u utorak, 28. lipnja 2011. godine, sastao se u gradskoj vijećnici sa gradonačelnikom Sao Paula Gilbertom Kassabom

Veleposlanik Republike Hrvatske u Brazilu dr. Drago Štambuk u utorak, 28. lipnja 2011. godine, sastao se u gradskoj vijećnici sa gradonačelnikom Sao Paula Gilbertom Kassabom.

Raspravili su suradnju Zagreba i Sao Paula te iniciranje prijateljstva koje bi imalo svoje gospodarske, kulturno-znanstvene, obrazovne i turističke dimenzije. Veleposlanik i gradonačelnik ustvrdili su da gospodarska suradnja Brazila i Hrvatske ima veliki potencijal i prostor za rast, tim više što je Brazil u velikoj ekspanziji, a Republika Hrvatska na putu da uskoro uđe u Europsku uniju, što je Kassab posebice pozdravio.

Kako je gradonačelnik Sao Paula iznimno unaprijedio održavanje čistoće grada, povećao zelene površine i poboljšao kvalitetu zraka u 11-milijunskom i gospodarski najsnažnijem gradu Brazila, a u procesu je obnova središta grada, koje je kao u većini latinoameričkih zemalja prilično zapušteno.

Veleposlanik Štambuk predložio je gradonačelniku da posjeti Zagreb, upozna se osobno s kvalitetom života njegovih građana, te uvjeri u izvrsnost hrvatskoga niskohodnog tramvaja primjerenog ekološkim i ljudskim standardima. Gradonačelnik Kassab pokazao je osobit interes za veleposlanikov potonji prijedlog.

Sastanku su nazočili počasni konzul Republike Hrvatske u Sao Paulu Oswaldo Muller da Silva, tajnik gradonačelnika za međunarodnu suradnju Alfredo Cotait Neto i njegov zamjenik Guilherme F. Mattar.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske Brazil


Ostale vijesti