Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Miro Kovač i generalni konzul Vladimir Duvnjak na izbornoj skupštini CSU-a Srednje Franačke povodom Dana državnosti Republike Hrvatske

Na poziv Christiana Schmidta, parlamentarnog tajnika u Ministarstvu obrane Savezne Republike Njemačke i zastupnika CSU-a – Christilich Soziale Union/Kršćanska socijalna unija u njemačkom Saveznom parlamentu, izbornoj skupštini CSU-a Srednje Franačke 25. lipnja 2011. u bavarskom Ansbachu nazočili su veleposlanik Miro Kovač i generalni konzul Vladimir Duvnjak sa suradnicima, a povodom Dana državnosti Republike Hrvatske. Pozvan je bio veleposlanik Republike Slovenije u Berlinu, Mitja Drobnič, budući da Slovenija, kao i Hrvatska, isti dan slavi Dan državnosti.

Christian Schmidt uručio je veleposlaniku Kovaču priopćenje CSU-a od 13. srpnja 1991. godine, u kojemu je ta stranka među prvima podržala hrvatsku neovisnost i najoštrije osudila srpsku agresiju te zatražila skoro priznanje dviju republika bivše Jugoslavije.

Domaćin skupštine, ministar unutarnjih poslova Bavarske i član predsjedništva CSU-a, Joachim Hermann, istaknuo je pred oko 200 uzvanika i delegata iz CSU-a stalnu bavarsku podršku Republici Hrvatskoj i čestitao Vladi Republike Hrvatske na skorom završetku pregovora o pristupanju Europskoj uniji. Poseban gost skupštine bio je predsjednik bavarske Vlade, Horst Seehofer, koji je u jednosatnom govoru iznio smjernice stranačke politike na zemaljskoj, saveznoj i europskoj razini.

Priliku za obraćanje delegatima dobili su i veleposlanik Kovač i slovenski veleposlanik Drobnič. Veleposlanik Kovač prenio je na početku svog govora pozdrave predsjednice Vlade Republike Hrvatske, Jadranke Kosor, i zahvalio na podršci svim bavarskim vladama od hrvatske neovisnosti, te napomenuo da je upravo ovih dana Hrvatska postigla još jedan uspjeh na međunarodnom planu prilikom završetka pregovora i definiranju konkretnog datuma ulaska Republike Hrvatske u Europskoj uniji, 1. srpnja 2013.

Tijekom i nakon izborne skupštine u foyeru je od strane generalnog konzulata u Münchenu i uz pomoć Hrvatske turističke zajednice ispostave München organiziran informativno-turistički štand sa turističkim prospektima, gdje su se mogla kušati i hrvatska vina i ostale delicije.

Vladimir Duvnjak
Generalni konzul


Ostale vijesti