Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Svečanim koncertom i prijemom u velikoj dvorani Veleposlanstva Republike Hrvatske u Canberri dana 24. lipnja 2011. godine svečano je obilježena proslava 20. obljetnice Dana državnosti Republike Hrvatske

Svečanim koncertom i prijemom u velikoj dvorani Veleposlanstva Republike Hrvatske u Canberri dana 24. lipnja 2011. godine svečano je obilježena proslava 20. obljetnice Dana državnosti Republike Hrvatske u nazočnosti 200 uglednih gostiju iz političkog, kulturnog i javnog života australskog glavnog grada, predstavnika diplomatskog zbora, kao i predstavnika hrvatske zajednice u australskom glavnom gradu.

Izvedbom najpoznatijih hrvatskih tradicionalnih pjesmama, oduševljenoj australskoj publici predstavili su se umjetnici iz Novog Zelanda: klapa „Patria“, pod vodstvom Roberta Tudora, i tamburaški orkestar kulturno-umjetničkog društva „Kralj Tomislav“ iz Aucklanda, pod umjetničkim vodstvom Gorana Kačurova.

U svojem obraćanju okupljenim gostima veleposlanik Republike Hrvatske u Australiji i Novom Zelandu Vicencije Biuk prisjetio se značenja povijesne Ustavne odluke Hrvatskog sabora o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, kao i Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, a u kontekstu dobrih i prijateljskih odnosa Hrvatske i Australije, veleposlanik Biuk istaknuo je posebne zasluge uspješne hrvatske zajednice u Australiji. U prigodnoj ceremoniji odano je priznanje bivšoj australskoj veleposlanici u Republici Hrvatskoj Tracy Reid kojoj je hrvatski veleposlanik uručio ispravu o odlikovanju Reda kneza Branimira s ogrlicom kojom je gospođu Reid za naročite zasluge u razvijanju bilateralnih odnosa Australije i Hrvatske odlikovao predsjednik Republike Hrvatske na kraju njezinog veleposlaničkog mandata u Republici Hrvatskoj 16. prosinca 2009. godine.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Canberri


Ostale vijesti