Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Republike Hrvatske u Brazilu dr. Drago Štambuk sastao se 22. lipnja u Zastupničkom domu brazilskog parlamenta s predsjednikom Parlamentarne skupine prijateljstva Brazil-Hrvatska Moacirom Michelettom, zastupnikom iz brazilske južne savezne drž

Veleposlanik Republike Hrvatske u Brazilu dr. Drago Štambuk sastao se 22. lipnja u Zastupničkom domu brazilskog parlamenta s predsjednikom Parlamentarne skupine prijateljstva Brazil-Hrvatska Moacirom Michelettom, zastupnikom iz brazilske južne savezne države Parana

Veleposlanik Republike Hrvatske u Brazilu dr. Drago Štambuk sastao se 22. lipnja u Zastupničkom domu brazilskog parlamenta s predsjednikom Parlamentarne skupine prijateljstva Brazil-Hrvatska Moacirom Michelettom, zastupnikom iz brazilske južne savezne države Parana u kojoj žive brojni hrvatski iseljenici iz Srijema i Slavonije, a koji u svojoj vrlo uspješnoj agrikulturnoj kooperativi slijedeće godine slave 60. godišnjicu dolaska u Brazil.

Veleposlanik Štambuk i zastupnik Micheletto raspravili su mogućnosti jačanja bilateralne suradnje Brazila i Hrvatske, osobito na području gospodarstva i turizma, a posebno je pritom ukazano interes brazilskih gospodarstvenika za luku Rijeka, hrvatske slobodne zone i zajedničke investicije s hrvatskim tvrtkama u njima.

Dogovoren je skori sastanak sa cijelom parlamentarnom skupinom u veleposlanstvu i razrada detaljnije strategije u pogledu buduće suradnje Brazila i Hrvatske.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Brazilu

Ostale vijesti