Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Koncertom Zagrebačkog gitarističkog kvarteta u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske i Stalne misije Republike Hrvatske pri OESS-u, UN-u i međunarodnim misijama u Beču 21. lipnja 2011. u prostorijama bečkog Kursalona svečano su obilježeni Dan drža

Koncertom Zagrebačkog gitarističkog kvarteta u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske i Stalne misije Republike Hrvatske pri OESS-u, UN-u i međunarodnim misijama u Beču 21. lipnja 2011. u prostorijama bečkog Kursalona svečano su obilježeni Dan državnosti, Dan oružanih snaga i 20. godišnjica hrvatske državnosti, suverenosti i samostalnosti.

Koncertu i prigodnom prijemu, u okviru kojeg je predstavljena hrvatska gastronomska, enološka i turistička ponuda, odazvalo se oko 500 gostiju iz diplomatskog, političkog, gospodarskog, kulturnog i javnog života. Poseban gost bio je bivši austrijski vicekancelar i ministar vanjskih poslova dr. Alois Mock.

U prigodnim govorima veleposlanik Gordan Bakota i stalni predstavnik Republike Hrvatske pri OESS-u, UN-u i međunarodnim organizacijama u Beču veleposlanik Neven Madey podsjetili su na najvažnije događaje i postignute uspjehe u međunarodnoj afirmaciji Republike Hrvatske u posljednjih 20 godina. Istaknuta je važnost skorog završetka pristupnih pregovora Republike Hrvatske s EU, a veleposlanik Bakota se također zahvalio na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju je Republika Austrija pružala Republici Hrvatskoj, a posebice na njezinom putu u europske integracije.

Ostale vijesti