Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Generalnom konzulu Iliji Želaliću uručeno je posebno priznanje za učvršćivanje gospodarskih veza između Pokrajine Riverside i Republike Hrvatske

Generalnom konzulu Republike Hrvatske u Los Angelesu Iliji Želaliću uručeno je, 16. svibnja 2011. godine, od strane Pokrajine Riverside, jedne od najjačih gospodarskih središta Kalifornije, posebno priznanje za učvršćivanje gospodarskih veza između Pokrajine Riverside i Republike Hrvatske.

Osim generalnog konzula Želalića, istovjetno priznanje primili su i predstavnici Kine, Južne Koreje, Kanade i Brazila, zemalja koje su ponajviše doprinijele gospodarskom razvoju Riversidea investirajući u plasman svojih tehnologija u proizvodne pogone Riversidea.

Podsjećamo kako je posredstvom Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Los Angelesu, u srpnju 2010. godine potpisan Sporazum o gospodarskoj suradnji Pokrajine Riverside s tadašnjom hrvatskom agencijom za poticanje investicija i ulaganja. Od tada su pokrenute mnoge inicijative u gospodarskim područjima za koje su obje strane iskazale interes, poput turizma, obnovljivih izvora energije, medicinske opreme, farmaceutike i male brodogradnje.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Los Angelesu


Ostale vijesti