Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Hrvatskom kazalištu u Pečuhu u srijedu, 18. svibnja 2011. Godine, premijerno je praizveden dramski tekst „Odmor za umorne jahače ili Don Juanov osmjeh“ Ivice Ivanca u režiji Nine Kleflin

U Hrvatskom kazalištu u Pečuhu u srijedu, 18. svibnja 2011. Godine, premijerno je praizveden dramski tekst „Odmor za umorne jahače ili Don Juanov osmjeh“ Ivice Ivanca u režiji Nine Kleflin.

Riječ je o zajedničkom projektu koji je rezultat dugogodišnje suradnje dvaju teatarskih kuća, o koprodukciji Narodnog pozorišta Tuzla i Hrvatskog kazališta u Pečuhu.

Odmor za umorne jahače ili Don Juanov osmijeh režirala je Nina Kleflin, redateljica iz Zagreba koja pripada afirmiranoj generaciji hrvatskih redatelja. Radila je u gotovo svim kazališnim kućama u Hrvatskoj te u Bosni i Hercegovini, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama, a iza nje je više od šezdeset predstava.

Kazališna publika u Pečuhu s brojnim gostima iz Hrvatske burnim pljeskom nagradila je autorsku i glumačku ekipu uživajući u scenskoj priči o neobuzdanom španjolskom vitezu koji stoljećima plijeni pozornost ne samo dramatičara, nego i teoretičara, filozofa, psihologa, kompozitora i slikara. Lik Don Juana konstantno je moderan i inspirativan stoga neprestano potiče na nova tumačenja i traganja pa je u tom ozračju i ostvarena međunarodna suradnja dvije kazališne institucije u projektu koji ima svoje umjetničko i kulturološko opravdanje i smisao.

Ispred Generalnog konzulata RH u Pečuhu na premijeri je bila konzulica za kulturu, znanost i obrazovanje Katja Bakija.

Katja Bakija
konzulica


Ostale vijesti