Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U sklopu studijskog posjeta državnim institucijama u regiji jugoistočne Europe, studenti međunarodnih odnosa Američkog sveučilišta u Washingtonu posjetili su Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija

U sklopu studijskog posjeta državnim institucijama u regiji jugoistočne Europe, studenti međunarodnih odnosa Američkog sveučilišta u Washingtonu su u četvrtak, 14. travnja 2011. godine, posjetili Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Za osamnaest studenata koji pohađaju studijski semestar o NATO-u i institucijama Europske unije održano je predavanje o hrvatskoj ulozi na prostoru jugoistočne Europe, posebnostima hrvatskog pristupanja Europskoj uniji te iskustvima članstva u NATO-u.

Predavanje su održali djelatnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija - ravnatelj Uprave za susjedne zemlje i Jugoistočnu Europu Davor Vidiš, ravnateljica Uprave za koordinaciju prilagodbe pravnom sustavu Europske unije i praćenje provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Dubravka Vlašić-Pleše i djelatnik Odjela za NATO Jan Krešimir Išić

Posjet je iskorišten i za sastanak ravnatelja Diplomatske akademije Mladena Andrlića s direktorom Američkog sveučilišta u Washingtonu Jerome W. Sheridanom na kojem su razgovarali o mogućnostima pokretanju zajedničke suradnje u diplomatskom obrazovanju u regiji.


Mario Dragun
Glasnogovornik



Ostale vijesti