Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U petak, 8. travnja 2011. godine, polaznici XIV. Jednogodišnjeg stručnog studija Diplomatske akademije ak. god. 2010./11. posjetili su Ured Predsjednika Republike Hrvatske, a tom prilikom primio ih je i predsjednik Ivo Josipović

U petak, 8. travnja 2011. godine, polaznici XIV. Jednogodišnjeg stručnog studija Diplomatske akademije ak. god. 2010./11. posjetili su Ured Predsjednika Republike Hrvatske, a tom prilikom primio ih je i predsjednik Ivo Josipović.

U srdačnom obraćanju predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića polaznicima stručnog diplomatskog studija posebice je istaknuta afirmacija profesionalizma unutar diplomatske službe. Predsjednik je naglasio i prioritetni vanjskopolitički cilj Republike Hrvatske za koji postoji nacionalni konsenzus – pristupanje u punopravno članstvo Europske unije, poželjevši završno polaznicima studija Diplomatske akademije daljnji uspjeh u radu.

Savjetnik Predsjednika za vanjsku politiku Josip Paro u izlaganju je polaznicima govorio je o diplomaciji kao umijeću pregovaranja s ciljem postizanja kompromisa, značaju stalnog obrazovanja, javnoj te gospodarskoj diplomaciji.


Mario Dragun
Glasnogovornik



Ostale vijesti