Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Izaslanstvo MVPEI boravilo je u Podgorici na političkim konzultacijama na temu NATO-a s predstavnicima MVPEI Crne Gore

Izaslanstvo MVPEI-a boravilo je u četvrtak, 13. siječnja 2010. godine, u Podgorici na političkim konzultacijama na temu NATO-a i Europske unije s predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore.

Razgovaralo se o napretku Crne Gore na putu za članstvo u NATO-u, euroatlantskoj perspektivi ostalih zemalja regije i novom Strateškom konceptu NATO-a.

Također, hrvatska strana prenijela je svoja iskustva u predsjedanju Američko-jadranskom poveljom, s obzirom da će tu ulogu u narednih šest mjeseci obavljati Crna Gora.

Hrvatsko izaslanstvo sastalo se i sa šefom Koordinacijskog tima za implementaciju komunikacijske strategije o euroatlantskim integracijama Crne Gore Draganom Pejanovićem.

Također, izaslanstvo MVPEI-a istoga je dana održalo i konzultacije s predstavnicima Direkcije za EU i NATO Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore o raznim pitanjima iz područja europskih integracija.

Na sastanku se razgovaralo o hrvatskim iskustvima u organizaciji i obavljaju EU poslova kao i o organizacijskim aspektima vezanim za uspostavu pregovaračke strukture kao i drugim pitanjima vezanim za proces pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Hrvatska je strana čestitala Crnoj Gori na stjecanju kandidatskog statusa za članstvo u Europskoj uniji te ponovila svoju spremnost na prenošenju znanja i iskustava iz područja europskih integracija.


Mario Dragun
Glasnogovornik



Ostale vijesti