Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica Metelko-Zgombić primila u nastupni posjet veleposlanicu Portugalske Republike Mariu Paulu Leal da Silvu

Državna tajnica za Europu Andreja Metelko-Zgombić primila je u četvrtak, 18. veljače 2021. godine, u nastupni posjet Mariu Paulu Leal da Silvu, veleposlanicu Portugalske Republike u Republici Hrvatskoj

Državna tajnica za Europu Andreja Metelko-Zgombić primila je u četvrtak, 18. veljače 2021. godine, u nastupni posjet Mariu Paulu Leal da Silvu, veleposlanicu Portugalske Republike u Republici Hrvatskoj.

Tijekom razgovora potvrđeni su vrlo dobri odnosi između Hrvatske i Portugala te je obostrano izražena spremnost na intenzivnu suradnju tijekom ­portugalskog predsjedanja Vijećem Europske unije u prvoj polovini ove godine kao i za daljnje jačanje sveukupnih bilateralnih odnosa.

Veleposlanica Leal da Silva je iskazala otvorenost za suradnju u temama od zajedničkog interesa te najavila skoru organizaciju prvog sastanka veleposlanika država članica Europske unije u Republici Hrvatskoj u okviru portugalskog predsjedanja Vijećem EU, na kojem će jedna od glavnih tema biti Schengen.

Državna tajnica za Europu je zahvalila na iskazanoj solidarnosti i na pomoći koju je Portugal uputio Hrvatskoj nakon potresa u prosincu 2020. putem Mehanizma Unije za civilnu zaštitu. Veleposlanica Leal čestitala je hrvatskoj strani na izuzetno dobrim rezultatima predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU u zahtjevnim uvjetima pandemije.



Priopćenja