Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Priopćenje MVEP-a

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova najoštrije osuđuje skandalozan čin člana izaslanstva predvođenog državnim tajnikom u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije tijekom posjeta Republici Hrvatskoj...

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova najoštrije osuđuje skandalozan čin člana izaslanstva predvođenog državnim tajnikom u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije tijekom posjeta Republici Hrvatskoj te odašiljanje poruka kojima se na najgrublji način vrijeđa Republika Hrvatska te propagiraju poražene velikosrpske ideje.

Posebno izražavamo žaljenje što te neprihvatljive izjave dolaze od osobe koja je bila dio službenog izaslanstva iz Republike Srbije, za što očekujemo službenu ispriku i nedvosmisleno ograđivanje.

Policijska uprava šibensko-kninska upoznata je s predmetnom objavom te provodi izvide kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti koje će definirati daljnje poduzimanje mjera i radnji iz nadležnosti policije.

S tim u vezi Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uručit će prosvjednu notu Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu.



Priopćenja