Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Grlić Radman primio u oproštajni posjet veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u ponedjeljak, 3. kolovoza 2020. godine, u oproštajni posjet veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Anvara Sarvaroviča Azimova...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u ponedjeljak, 3. kolovoza 2020. godine, u oproštajni posjet veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Anvara Sarvaroviča Azimova.

Ministar je ruskom veleposlaniku zahvalio na petogodišnjem predanom radu na poboljšanju sveukupnih odnosa između dviju država. Tijekom mandata veleposlanika Azimova potpisano je 12 bilateralnih ugovora i akata te su održani brojni bilateralni susreti visokih dužnosnika.
Obostrano je izraženo uvjerenje da će aktualnom pozitivnom trendu u bilateralnim odnosima dodatno pridonijeti i planirani posjet ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Viktoroviča Lavrova Zagrebu. Tada bi se, uz svečano otvorenje novih prostorija ruskoga Veleposlanstva, potpisala i dva akta o suradnji, na području kulture i vanjskih poslova.



Priopćenja