Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Grlić Radman primio u nastupni posjet veleposlanika Mađarske

U petak, 31. srpnja 2020. godine, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman primio je u nastupni posjet veleposlanika Mađarske Csabu Demcsaka...

U petak, 31. srpnja 2020. godine, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman primio je u nastupni posjet veleposlanika Mađarske Csabu Demcsaka.

Tijekom sastanka riječi je bilo o vrlo dobroj suradnji u područjima gospodarstva, kulture, znanosti, obrazovanja, diplomatskog usavršavanja, kao i suradnji prekograničnih područja. Promicanje i zaštita naših nacionalnih manjina na vrlo je visokom nivou.

Iskazana je želja za dodatnim intenziviranjem bilateralne suradnje, kao i nastavak suradnje na europskim i drugim temama, a sugovornici su se osvrnuli i na aktualno stanje vezano uz pandemiju virusa COVID19. Ovom prilikom ministar Grlić Radman je naglasio kako je važno u ovim složenim okolnostima njegovati dobrosusjedsku suradnju.

Ministar Grlić Radman ovom je prilikom zahvalio na suradnji tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije te još jednom zahvalio na donaciji zaštitne i medicinske opreme, kao i na humanitarnoj pomoći pruženoj nakon potresa u Zagrebu. 



Priopćenja