Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Razgovor ministra Grlića Radmana s ministrom Kirgiske Republike Aidarbekovim

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman održao je 24. srpnja 2020. godine telefonski razgovor s ministrom vanjskih poslova Kirgiske Republike Chingizom Aidarbekovim...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman održao je 24. srpnja 2020. godine telefonski razgovor s ministrom vanjskih poslova Kirgiske Republike Chingizom Aidarbekovim. Razmijenjena su mišljenja o aktualnoj situaciji s pandemijom COVID-19, mogućnostima jačanja bilateralne suradnje, suradnji u okviru provedbe Strategije Europske unije za Srednju Aziju, te suradnji u okviru Ujedinjenih naroda i drugih međunarodnih organizacija.

Izraženo je i zadovoljstvo odlukom o međusobnom nerezidentnom diplomatskom pokrivanju, uz obostrano očekivanje da će ono doprinijeti kvaliteti odnosa između dviju zemalja, posebice na gospodarskom planu. Sugovornici su istaknuli i važnost nedavnog parafiranja Sporazuma o partnerstvu i suradnji između Europske unije i njenih država članica i Kirgiske Republike, te izrazili nadu da će Sporazum, kao temelj buduće uređene i uspješne suradnje, biti potpisan do kraja godine.

 



Priopćenja