Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

MVEP i Croatia Airlines osigurali repatrijacijske letove između Zagreba i kineskog Tianjina

U zajedničkoj koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa obavljeni su komercijalni repatrijacijski letovi Zagreb - Tianjin - Zagreb...

U zajedničkoj koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa obavljeni su komercijalni repatrijacijski letovi Zagreb - Tianjin - Zagreb.

Na letu iz Zagreba u Tianjin s polaskom u petak, 17. srpnja 2020. godine, zrakoplovom Airbus 320 u svoju se domovinu vratila grupa od 120 mladih kineskih sportaša pekinškog sveučilišta, koji su boravili u Hrvatskoj. Bio je to istodobno najdulji let u povijesti Croatia Airlinesa (gotovo 8000 kilometara), koji je obavljen s međuslijetanjem u kazahstanskoj Astani, nakon čega je slijedilo prvo slijetanje zrakoplova hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika u Kinu.

U subotu, 18. srpnja 2020. godine, obavljen je povratni let Tianjin – Zagreb, također uz međuslijetanje u Astani, kojim su u Zagreb prevezeni hrvatski državljani i državljani Europske unije.

Ovaj zahtjevan projekt u uvjetima epidemiološke krize bio je pomno planiran i uspješno realiziran uz potporu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini, što je još jedna potvrda uspješnih i kontinuiranih napora hrvatske diplomatsko-konzularne mreže u vezi s repatrijacijom hrvatskih državljana, kao i državljana drugih zemalja.



Priopćenja