Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Grlić Radman na obilježavanju Spomena na hrvatske žrtve jugo-komunističkog boljševizma, pogubljene u poraću 1945. godine

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je kao izaslanik predsjednika Vlade RH u petak, 19. lipnja 2020. godine, na obilježavanju „Spomena na hrvatske žrtve jugo-komunističkog boljševizma, pogubljene u poraću 1945. godine“...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je kao izaslanik predsjednika Vlade RH u petak, 19. lipnja 2020. godine, na obilježavanju „Spomena na hrvatske žrtve jugo-komunističkog boljševizma, pogubljene u poraću 1945. godine“ na području gubilišta šume Lug.

Ministar je u svom obraćanju naglasio kako je hrvatski narod prošao mnoga iskušenja u dvadesetom stoljeću te iskusio život pod totalitarnim ideologijama i režimima koji su iza sebe ostavili brojne nevine žrtve. Nadalje je  istaknuo kako su u šumi Lugu pogubljeni brojni bez ikakve pravne verifikacije njihove krivnje.

Ministar je skrenuo pozornost na nužnost poimanja mjesta poput Luga kao podsjetnika  kako po svaku cijenu treba čuvati sve one demokratske vrijednosti koje su ugrađene u temelje današnje neovisne i demokratske Republike Hrvatske.

"Žrtva hrvatskih branitelja nikada ne smije biti zaboravljena, ona je utkana u temelje hrvatske države, kao ni vodstvo i vizija prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana!", naglasio je ministar.



Priopćenja