Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Grlić Radman izvijestio veleposlanike država članica Zapadnog Balkana o tijeku predsjedanja Vijećem EU-a i Zagrebačkom summitu

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman razgovarao je 4. svibnja 2020. godine putem video-konferencije s veleposlanicima država Zapadnog Balkana akreditiranima u Hrvatskoj...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman razgovarao je 4. svibnja 2020. godine putem video-konferencije s veleposlanicima država Zapadnog Balkana akreditiranima u Hrvatskoj. Ministar Grlić Radman je iznio dosadašnje rezultate hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a te najavio nadolazeći Zagrebački sastanak na vrhu EU-Zapadni Balkan, koji će se održati putem video-konferencije 6. svibnja.

"Zagrebačkim summitom potvrdit će svoju potporu i solidarnost s državama Zapadnog Balkana - vezano uz borbu protiv epidemije koronavirusa, gospodarski oporavak i daljnju europsku perspektivu šest država," istaknuo je ministar Grlić Radman.

Ministar je također naglasio da će Hrvatska nastaviti snažno podržavati politiku proširenja  EU-a utemeljenu na načelu vlastitih zasluga - i nakon našega predsjedanja Vijećem EU-a.

Veleposlanici su zahvalili hrvatskoj Vladi na potpori europskome putu država Zapadnog Balkana te suradnji u suočavanju s pandemijom COVID-19.
 



Priopćenja